01.10.2026 11:17
7 wyświetleń
0 komentarzy
Użytkownicy platformy Canal+ Online muszą uważać. Serwis zmienił sposób logowania. Błąd może skończyć się blokadą, nawet adresu IP.Canal+ zmienia logowaniePod koniec września Canal+ zmienił sposób logowania do swojego serwisu streamingowego. Serwis tłumaczy się, że chodzi o podniesienie jakości usług oraz standardów bezpieczeństwa. Większość użytkowników nie musi nic robić, ale niektórzy muszą liczyć się z koniecznością zmiany loginu. Zainteresowani otrzymali na ten temat wiadomość e-mail - informują Wirtualne Media.Najważniejsza zmiana dotyczy kwestii bezpieczeństwa. Od teraz, po 5 błędnych próbach logowania, konieczne będzie wpisanie kodu wyświetlanego na obrazku. Poza tym serwis może nałożyć godzinną blokadę. Po 10 nieudanych próbach zablokowany zostanie adres IP i to aż na 3 godziny. Chodzi o uniemożliwienie logowania się osób nieuprawnionych.
Zobacz cały artykuł w serwisie www.telepolis.pl »